Συνολικές προβολές σελίδας

free counters

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ, ΚΡΑΤΑ ΥΓΙΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ!



Εξαιτίας και των νέων συνθηκών, που διαμορφώνονται στη σύγχρονη ζωή, οι ευθύνες στο μεγάλωμα ενός παιδιού δε γίνεται να μη μοιράζονται.

Συνήθως, οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τα πάντα, ακόμα και όταν δεν εργάζονται, παρουσιάζουν τελικα προβλήματα ψυχολογικά, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά και τη σχέση τους.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι γυναίκες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν και προβλήματα υγείας (πίεση, καρδιά κ.λ.π). Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως γυναίκες που οι γάμοι τους είναι προβληματικοί, με διαμάχες και έντονες διαφωνίες, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κατάθλιψη, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, που έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του αιώνα που διανύουμε, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τα πάντα, λοιπόν, είναι συνάρτηση της προσωπικής μας ζωής και καλό είναι οι άνδρες να δίνουν ένα χεράκι βοηθείας, ακόμα και αν εμμένουν θεωρητικά στις παραδοσιακές απόψεις τους.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι στην έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα για την Ισότητα των δύο φύλων και η οποία εκπονήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι πολλοί άνδρες έχουν τελικά μία παραδοσιακά διαμορφωμένη άποψη σχετικά με τους ρόλους των δύο φύλων!

Αυτή δε η άποψη εκφράζεται ακόμα πιο συντηρητικά, όταν πρόκειται για τη φροντίδα των παιδιών τους.
Τα ποσοστά εκτινάσσονται στις αφρικανικές χώρες και στην Ινδία, όπου, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 61% των ανδρών που ερωτήθηκαν για το ποιού ευθύνη είναι το άλλαγμα της πάνας και το τάισμα του μωρού, απάντησαν «της μαμάς», χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στα αναπτυγμένα κράτη, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα, χωρίς ωστόσο να είναι σε μονοψήφια ποσοστά, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι 10-15% φρονούν ότι υπάρχουν δουλειές αποκλειστικά για τη μαμά στο θέμα της ανατροφής ενός μωρού.